New Project - 2020-02-20T173359.708

Konsultation

Hur går en konsultation till?
Innan vi träffas kommer du att få fylla i några enkla formulär om dina symtom, kostvanor och eventuella mediciner.
På första konsultationen kommer du att få god tid på dig att berätta om dina symtom, tidigare sjukdomar, din livssituation och personlighet. Jag kompletterar med vissa undersökningar t.ex tittar i iris och på tungan. Och vid behov andra undersökningar såsom blodprov, scanning med frekvensanalys, vägning, blodtryck etc. Första besöket brukar ta drygt ett par timmar.
Sen får du en individuellt anpassad behandling med t.ex. homeopatisk medicin, kostråd,
lästips, utrensning, och vid behov kosttillskott.
Återbesök (1-1,5 timme) brukar ske efter 4-6 veckor. Räkna med att behandlingen kan sträcka sig över några månader, beroende på vilka besvär du har och hur långvariga dina besvär har varit.
Har du endast tillfälliga, lindriga besvär så kan det gå mycket fortare.

Homeopati

Klassisk homeopati är en skonsam behandlingsform som hjälper kropp och själ att komma i balans och knuffar igång kroppens egen självläkningsförmåga. Inom homeopatin ser man människan som en helhet – kropp och själ hör ihop.
Homeopatisk behandling är beprövad och erkänd över hela världen. De homeopatiska läkemedlen framställs av ämnen från naturen genom en speciell metod som kallas potensering. Homeopatiska medel ger inga biverkningar om de används rätt av en välutbildad homeopat.

New Project - 2020-02-20T143938.691
New Project (6)

Utrensning, avgiftning, detox

Vi tvättar bilen. Vi städar vårt hem och våra kläder. Vi tvättar vår kropp utvändigt. Men många av oss glömmer att hålla sig ren invändigt. Vi får i oss gifter från luften och vattnet. Vi äter mat och godis med kemikalier och socker. Vår kropp bildar ständigt sura slaggprodukter, och ännu mera när vi stressar. Våra reningsorgan har en fantastisk kapacitet men de är inte skapta för att ta hand om alla dessa gifter och kemikalier som tillkommit de senaste decennierna.
Toxiner, kemikalier och sura slaggprodukter lagras i kroppens vävnader och kan ge upphov till bl.a. värk, hudproblem, mag-tarmbesvär, allergi, trötthet, neurologiska symtom, hjärtkärlsjukdomar, hormonella obalanser, psykiska besvär, cancer, etc.

 

Det är mycket viktigt för hälsan att tarmen fungerar optimalt. Näringsämnena från kosten tas upp genom tarmväggen. 80 procent av immunförsvaret sitter i tarmen. Dessutom visar forskning att bakterierna i tarmen påverkar vår mentala och psykiska hälsa. Om matsmältningen och tarmen inte är i balans fungerar alltså näringsupptaget och immunförsvaret sämre.

 

En reningskur hos mig är individuellt anpassad, jag använder bl.a. homeopatmedel, björkaska, basiska mineraler, probiotika, enzymer och effektiva örtmediciner för att rena, läka och balansera din tarm och dina inre organ samt förbättra matsmältningen.

Kostrådgivning och näringsterapi

Du kan påverka din vikt, din hälsa, din livslängd och din energinivå med vad du äter och dricker. Jag ger dig värdefulla kunskaper och råd om din kost och din livsstil.
Ett flertal sjukdomar kan förbättras och t.o.m. botas om man ändrar vissa saker i kosten.

Lider du av övervikt kommer du automatiskt att gå ner i vikt om du följer mina råd och ordinationer.
Du får stöd och coaching av mig.

 

 

Öronakupunktur

Auriculoterapi bygger på de franska läkarna Paul och Raphaël Nogiers unika kunskap om hur nervsystemet går att påverka vid smärtor, psykiska, hormonella, akuta och kroniska sjukdomar. Det är en behandlingsmetod som utnyttjar reflexpunkter i ytterörat. Jag sätter små akupunkturnålar i öronen av ett slag som får sitta kvar ett par veckor.
Jag kan med denna metod behandla smärtor och muskelspänningar samt orsakerna därtill. Det går även att behandla psykisk obalans och underlätta rökstopp.

New Project (5)
New Project - 2020-04-03T105209.940

Hälsoundersökning

Du kan komma till min mottagning för att göra en enkel hälsoundersökning med mätning av längd och vikt på en speciell våg som kan mäta fördelningen av fett och muskler i kroppen. Vidare mäter jag ditt blodtryck, blodsocker, midjemått och BMI. Jag jobbar också med ansikts-, tung- och irisanalys. Jag har även en frekvensmedicinsk scanningapparat som kan hjälpa att ta reda på hur din kropp mår och om du har några näringsbrister.
Med irisanalys och på tungan kan jag se om det finns försurning eller störningar i din matsmältning samt hur dina kropp mår.

Matintoleranstest

Ca 50% av befolkningen lider av någon form av matintolerans mot vissa födoämnen. Detta kan vara orsaken till din huvudvärk, onormala trötthet, koncentrationssvårigheter, magbesvär, hudproblem eller andningsproblem. Vid matintolerans skadas tarmslemhinnan så att matproteiner och giftiga ämnen läcker genom tarmväggen och ut i kroppens vävnader och ställer till med problem i kroppen. Det kallas ”läckande tarm”, på engelska ”leaky gut”.
Jag tar ett blodprov (ett stick i fingret) och mäter om du har IgG-antikroppar mot proteinerna i våra vanligaste livsmedel. Du kan välja att testa 50-200 olika livsmedel. När vi fått provsvaret ger jag dig kostråd samt alternativa recept och vid behov behandlar jag din störda matsmältning med naturpreparat. Du bör undvika det du inte tål under 3-6 månader.
Här kan du fylla i en Symtomchecklista för matintolerans.

New Project - 2020-03-23T100016.054